Stichting Ezelsvrienden

We benne op de wereld om mekaar,
om mekaar, te hellepe niewaar!

Stichting Michael-Wings

Over Stichting Michael Wings
Stichting Michael-Wings biedt kinderen de kans tot het verkrijgen van internet aan bed tijdens korte of langdurige ziekenhuisbezoeken.

Het “Michael-Wing-System” heeft zijn naam verkregen door de bijzondere combinatie van de passie van initiatiefnemer Michael Kenniphaas en de wens die hij voor ogen had tijdens zijn ziektebed: het creëren van een systeem waardoor kinderen de kans hebben tot het gebruikmaken van internet aan bed tijdens ziekenhuisopnamen op kinderafdelingen van ziekenhuizen en zorgcentra.

Stichting Michael Wings gebruikt de term Wings in de volgende vormen:
• Passie: Michael wilde F16 piloot worden. Wings staat voor vleugels en onderscheidingen in de vliegerij
• Wens: Wireless Internet Network Gateway System op diverse kinderafdelingen van ziekenhuizen in Nederland

Wat doen we?
Het doel van Stichting Michael‐Wings is het (mede)ondersteunen en financieren van (draadloze) internet faciliteiten op kinderafdelingen in ziekenhuizen en zorgcentra, om zo het gedachtegoed van Michael Kenniphaas levend te houden.

Het Michael-Wing-System is de naam van het internetsysteem dat Stichting Michael-Wings aanbiedt aan de kinderafdelingen van ziekenhuizen en zorgcentra. De internetaansluiting wordt voorzien van laptops en medisch hygiënische toetsenborden zodat de ziekenhuizen die zich hebben aangemeld bij Stichting Michael Wings direct gebruik kunnen maken van deze faciliteit.

De ziekenhuizen die zich hebben aangesloten bij Stichting Michael-Wings bevinden zich verspreid over heel Nederland. Stichting Michael-Wings creëert de mogelijkheid dat deze ziekenhuizen hun kinderafdelingen en patiëntjes kunnen voorzien van internet aan bed.

Visie
Door middel van het ondersteunen en financieren van internetfaciliteiten in ziekenhuizen en zorgcentra wenst Stichting Michael Wings zoveel mogelijk ziekenhuizen in Nederland en omgeving te kunnen voorzien van het Michael-Wing-System. De visie draagt bij aan het creëren van een zo prettig mogelijk verblijf in het ziekenhuis waarbij het internet bijdraagt als vorm van afleiding.

Missie
Stichting Michael-Wings helpt bij de voorziening en het verbreden van internet aan bed op de kinderafdelingen van ziekenhuizen en zorgcentra binnen Nederland. Het uitgangspunt hierin betreft dat ieder kind vrij gebruik kan maken van het internet aan bed ongeacht de duur van het ziekenhuis bezoek en de middelen waar de ouders of verzorgers van het kind over beschikken.

Waarom Michael-Wings
Het doel van Stichting Michael-Wings is het (mede)ondersteunen en financieren van (draadloze) internet faciliteiten op kinderafdelingen in ziekenhuizen en zorgcentra, om zo het gedachtegoed van Michael Kenniphaas levend te houden.

Het Michael-Wing-System is de naam van het internetsysteem dat Stichting Michael-Wings aanbiedt aan de kinderafdelingen van ziekenhuizen en zorgcentra. De internetaansluiting wordt voorzien van laptops en medisch hygiënische toetsenborden zodat ziekenhuizen die zich hebben aangemeld bij Stichting Michael-Wings direct gebruiik kunnen maken van deze faciliteiten.

Stichting Ezelsvrienden heeft deze stichting als goed doel gekozen omdat Erik zelf altijd erg blij was om via internet in contact te blijven met zijn familie en vrienden tijdens een ziekenhuisopname. Er zit een grote meerwaarde in deze systemen om de sociale contacten met iedereen eenvoudig te onderhouden.