Stichting Ezelsvrienden

We benne op de wereld om mekaar,
om mekaar, te hellepe niewaar!

Interview met Radio Heemskerk: Erik Festival 2011

“Erik Festival 2011: gezellig en indrukwekkend”

Zondag 29 mei 2011 was het zover. De tweede editie van het Erik Festival. Het festival ter nagedachtenis aan Erik Zoon. De Stichting Ezelsvrienden is de afgelopen maanden bezig geweest met het verzorgen van een mooi programma en er kan gezegd worden dat dit uitstekend is gelukt. De voorbereidingen zijn zaterdag gestart met het opbouwen van een tent en gingen zondag verder. De organisatie had op dat moment nog vrees omdat het weer niet gunstig gezind was. Toen zondagmiddag om 16.00 uur het festival begon brak ook de zon door, toeval?

Bij de eerste deunen van opening-act Royal Flush was het in de tent al dringen voor een plek en stonden de toeschouwers al halverwege op de Kerkweg. Royal Flush wist, net als vorig jaar, een mooie mix van muziek te presenteren wat goed in de smaak viel bij de toeschouwers. Toen ook de organisatie van Stichting Michael-Wings, het goede doel voor de opbrengst van het festival, arriveerde keken zij hun ogen uit. Wat een menigte!

Nadat Dilemmia als tweede band haar prachtige setlist afgewerkt had zat de stemming er zo goed in dat besloten werd nog een kleine uitbreiding van het optreden te maken. Toch was het rond 20.00 uur tijd voor de laatste wissel. De spanning werd opgebouwd en na een klein half uur stonden ze daar dan eindelijk. De band die optrad bij de uitvaart van Erik en vorig jaar helaas niet kon komen spelen op het festival: Paperplane. Het ontbreken van Paperplane in de vorige editie werd dubbel en dwars vergoed met een spectaculair en indrukwekkend optreden. ‘Leaving on a jetplane’ werd nog nooit zo vol emotie gespeeld. Menig ‘Ezelsvriend’ moest nog even een traantje wegpinken wij de gedachte aan Erik.

Vlak voor het inzetten van ‘Leaving on a jetplane’ werd de muziek voor korte tijd stilgelegd. De cheque met daarop de opbrengst van het festival werd uitgereikt. Door de gulle bijdragen van de Heemskerkers en vele sponsors is een totaalbedrag van € 5.000 opgehaald waardoor Stichting Michael Wings verder kan gaan met het realiseren van internet aan bed voor kinderen in ziekenhuizen.

De Stichting Ezelsvrienden wil graag iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt hartelijk bedanken. In de eerste plaats de bands Royal Flush, Dilemmia en Paperplane voor hun belangeloze optredens. De sponsoren, personeel van Café Fiddlers, Slagerij Ton Rijke, Simons Kaas en Noten, Higher Ground voor het geluid hartelijk dank. En natuurlijk al die andere die ervoor hebben gezorgd dat het festival fantastisch werd! Het is een mooi feest geworden waarbij een feestende menigte, jong en oud, op fantastische wijze Erik heeft herdacht. Op naar volgend jaar.

Heemskerk bedankt!