Stichting Ezelsvrienden

We benne op de wereld om mekaar,
om mekaar, te hellepe niewaar!

SdBN ondersteunt de ontwikkeling van een nieuwe beenprothese voor Indonesië

Met ongeveer 30 orthopedische werkplaatsen in een land met 240 miljoen inwoners is het aanbod van onderbeenprotheses in Indonesië zeer beperkt. Slechts enkelen kunnen het zich veroorloven de lange reis te maken naar een van deze werkplaatsen om zich een onderbeenprothese te laten aanmeten. In een poging dit probleem op te lossen heeft Bob Giesberts een nieuwe onderbeenprothese ontworpen dat vanuit een mobiele werkplaats kan worden aangeboden. Op deze manier hoeft de patiënt minder ver te reizen en kunnen veel meer patiënten worden geholpen.

Deze actie is deels met onze donatie gerealiseerd, lees hier meer over de actie:
http://www.debenennemen.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=82:sdbn-ondersteunt-de-ontwikkeling-van-een-nieuwe-beenprothese-voor-indonesie&catid=18:actueel&Itemid=16