Stichting Ezelsvrienden

We benne op de wereld om mekaar,
om mekaar, te hellepe niewaar!

Werkplaats in Phu Yen, Vietnam operationeel

Nadat Stichting De Benen Nemen, in samenwerking met het MCNV (Medisch Comite Nederland Vietnam), een orthopedische werkplaats in Dak Lak heeft gerealiseerd zijn er plannen gemaakt voor een tweede werkplaats. Deze was gepland in de provincie Phu Yen, aan de oostkust van Vietnam. Deze provincie is zwaar gevochten tijdens de oorlog en mede daardoor zijn er hier veel patienten die een been missen.

In mei 2012 is het projectplan gepresenteerd, in augustus het plan geaccepteerd en in oktober reeds zijn de eerste patienten opgevangen in de werkplaats. Inmiddels (eind 2012) zijn er bijna 50 patienten gezien door de werkplaats en is de scholing van het personeel afgerond.

Een goede samenwerking betekende deze keer een super snel project met direct resultaat! Hierbij waren betrokken Karin Vlug en Pham Dung van MCNV, Stichting de Ezelsvrienden en SDBN. Hartelijk dank allen voor jullie bijdrage!