Stichting Ezelsvrienden

We benne op de wereld om mekaar,
om mekaar, te hellepe niewaar!

Goed doel 2018

Stichting KanZ 

De Heemskerkse Anna en Uitgeestse Lotte, beide 10 jaar oud en met een meervoudige beperking, gaan samen naar school. Ze gaan naar de “Samen naar school klas” van Stichting KanZ.

Stichting Kanz is een kleine zorgaanbieder en heeft een onderwijs-/zorgklas in een reguliere basisschool voor kinderen met een (meervoudige) beperking. Daarnaast organiseren zij unieke logeerweekenden.

Aan het begin van dit schooljaar heeft KanZ (als eerste “samen naar schoolklas” in Nederland!) de officiële onderwijserkenning gekregen. 

Hier krijgen naast Anna en Lotte nog 4 andere kinderen onderwijs en zorg op maat, met veel ruimte voor individuele begeleiding. Het dagelijkse contact tussen onze kinderen en de basisschoolleerlingen is prachtig en leerzaam en heel belangrijk voor beide partijen!

Omdat de kinderen naast een verstandelijke beperking vaak ook een lichamelijke beperking hebben is bewegen niet altijd vanzelfsprekend en eenvoudig, maar daarom juist extra belangrijk. 

Zo is er elke week zwemles onder begeleiding van een fysiotherapeut en wordt er paard gereden. Maar ook buitenspelen (met andere kinderen) is erg belangrijk

Wij zouden de donatie dan ook heel graag willen gebruiken om de kinderen nog meer beweging te kunnen bieden. Het zou fantastisch zijn als er dit jaar aangepaste fietsen aangeschaft kunnen worden.

Bijvoorbeeld een elektrische rolstoelfiets, een aangepaste kinderdriewieler en/of aangepaste tandem om daarmee met kinderen er op uit te kunnen trekken en zodoende nog meer te kunnen laten deelnemen aan de maatschappij.

Hopelijk zien we elkaar 26 mei op het Erik festival, en in ieder geval alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!