Stichting Ezelsvrienden

We benne op de wereld om mekaar,
om mekaar, te hellepe niewaar!

Over ons

Het idee
Stichting Ezelsvrienden is opgericht in 2010 door een groep van zes vrienden. Het idee om een stichting te beginnen is voortgekomen ter nagedachtenis aan een goede vriend van ons. Deze jongen, Erik Zoon, is overleden in de zomer van 2009 aan de gevolgen van kanker. Omdat wij hem nooit willen vergeten was in eerste instantie het idee ontstaan om een festival te organiseren genaamd ‘Erik Festival’. Dit idee zijn wij gaan uitwerken en al snel kwamen we er achter dat we dit festival jaarlijks terug wilden laten keren in Heemskerk. Naast het organiseren van dit festival ontstonden er al snel meerdere ideeën voor activiteiten in Heemskerk. Al deze ideeën zijn ontstaan met de gedachte om de maatschappelijke betrokkenheid in en rondom Heemskerk te vergroten. We besloten om het idee groter aan te pakken en het resultaat is hier: Stichting Ezelsvrienden!

De oprichters
De zes vrienden zijn: René Dudink, Wesley Smit, Stefan Smit, Wouter Duineveld, Ralf Castricum en Sonja van Kampen. Allen zijn vrienden van Erik, Sonja was zijn vriendin. Met name door de voetbal is deze groep bij elkaar gekomen. Daarnaast heeft de band Paperplane, waar Erik fan van was, een grote bijdrage geleverd aan de vriendschapsband. Met elkaar bedachten we al snel meerdere ideeën die mogelijk tot uitvoer gebracht gaan worden door de stichting.

Huidige bezetting
In de loop van de tijd zijn er kleine wisselingen geweest in samenstelling. De huidige bezetting bestaat uit Wesley Smit (Voorzitter), Tom Bakker (Penningmeester), Wouter Duineveld (Secretaris), Stefan Smit (Bestuurslid), Aniek Dekker (Bestuurslid) en Bart Pletting (Bestuurslid). Hiermee hebben we op het moment een gevarieerd, gefocust maar ook een gezellig bestuur!

In het verleden waren Sonja van Kampen, René Dudink en Ralf Castricum ook met veel plezier en succes actief in het bestuur. Zij zijn momenteel nog wel betrokken bij de stichting, maar nu in de vorm van vrijwilliger bij activiteiten.

Stichting Ezelsvrienden
De directe aanleiding voor de oprichting van de stichting is het Erik Festival, maar hier laten we het al lang niet meer bij. Uit het oogpunt om de maatschappelijke betrokkenheid in en rondom Heemskerk te vergroten worden er meerdere activiteiten georganiseerd. Om deze betrokkenheid niet alleen in een activiteit naar voren te laten komen wordt er bij een aantal van de activiteiten een goed doel gesteund met de opbrengsten. Wij vinden het belangrijk dat mensen meer in de ‘wij-vorm’ gaan denken in plaats van de ‘ik-vorm’. Door middel van activiteiten en festiviteiten te organiseren willen wij het saamhorigheidsgevoel en de betrokkenheid met elkaar versterken. Dit kunnen we niet alleen en hebben hier steun voor nodig van iedereen. Immers:

We benne op de wereld om mekaar, om mekaar, te hellepe niewaar!’